Přepadení banky: tři podezřelí ve vazbě

Přepadení banky: tři podezřelí ve vazbě

TÄNNESBERG/WEIDEN V Česku byli vzati do vazby tři muži, kteří jsou podezřelí ze spáchání trestného činu přepadení banky v Tännesbergu. To potvrdilo státní zastupitelství ve Weidenu a oznámilo, že se ve čtvrtek uskuteční tisková konference.

Weitere Links

Bewaffneter Raubüberfall auf Geldinstitut in Tännesberg – drei dringend Tatverdächtige in der Tschechischen Republik in Haft »

Stopy v Tännesbergu poukazují na trojici pachatelů z Čech – jejich zadržení bylo potvrzeno

K zadržení nedošlo z důvodu spáchaného přepadení v Horní Falci, nýbrž kvůli jiným deliktům v České Republice, informoval vrchní státní zástupce Rainer Lehner. „Máme informace, podle kterých jsou tito tři muži zodpovědni za přepadení v Tännesbergu. Tyto informace byly získány na základě šetření v Česku a korespondují se zdejšími stopami.“

Vrchní zastupitelství ve Weidenu spolupracuje na základě právní pomoci s českými kolegy. Právní pomoc může spočívat od výslechů provedených v jiné zemi až k vydání podezřelých.
V pátek dopoledne, 7. září, přepadli dva maskovaní a ozbrojení muži pobočku banky v Tännesbergu. Třetí muž čekal v autě. Zisk: čtyřmístný obnos v eurech. Pachatelé z místa uprchli osobním automobilem s registrační značkou SAD – Schwandorf. Tabulka s přidělenou registrační značkou byla několik málo dní před činem odcizena v Saubersriethu u Moosbachu.

Šetření vedlo druhé komisařství kriminální policie ve Weidenu. Stopy vedly rychle do Čech. V lesním úseku, který je dosažitelný naučnou lesní stezkou, našla policie ještě v den spáchání trestného činu tabulku s přidělenou registrační značkou a oblečení. Na místě se navíc nacházela taška s českým nápisem.



Quelle: Bayerische Polizei